Simply HR - bilder på föreläsare som ska vara med under eventet

Simply HR 2021

Vägen framåt för HR: med medarbetarupplevelsen i fokus

Årets digitala HR-event för ledare, chefer och för dig inom HR.

Ni önskar och vi levererar. Nu upprepar vi förra årets digitala succé-dag Simply HR! Utifrån konceptet Vägen framåt för HR kommer vi i år att lägga fokus på medarbetarupplevelsen. Det gör vi tillsammans med vår moderator Åsa Lindell. Det handlar bland annat om flexibilitet i arbetsvardagen, rörlighet & arbetslivet efter pandemin och hur du lyckas med digital HR.

Pandemin påverkar oss fortfarande, även om vi nu kan börja se ljuset i tunneln tack vare vaccinationerna. Men vad händer sen? Det enda vi vet med säkerhet är att arbetslivet inte kommer att se ut som innan – och hur ska man förhålla sig till det? Göra som vissa storföretag och köra helt på distans? Eller hitta en medelväg, men hur ska den se ut? Vilka förväntningar finns hos medarbetarna?

Under dagen ser vi till att du får både ny kunskap och inspiration. Våra kunniga talare kommer att presentera innehåll som är tankeväckande, engagerande och som spanar framåt. HR 3.0 är precis ett sådant område som vi kommer att djupdyka lite extra i!

För att du ska få en så aktuell dag som möjligt jobbar vi aktivt med programmet, och därför dyker det löpande upp nya punkter och talare.

Boka dina biljetter idag!

 

Simply HR från Simployer
Vägen framåt för HR: med medarbetarupplevelsen i fokus.

Tid: 7 december kl. 09:30-16:00
Plats: Digitalt 

Pris: 3490 kr                                                 Boka din plats!

 

Ett digitalt event med stil!

Simply HR är ett digitalt event med galakläderna på sig. Dina frågor ställer du direkt till talarna, under eventets många frågestunder. Vi ger dig hög interaktion under hela eventet, med övningar och quiz. Och så kan du chatta med de andra deltagarna, såklart.

Förmiddag

09:30 - 09:40 Simply HR drar igång!

09:40 - 10:50 Nytt & Aktuellt - Håll dig uppdaterad utifrån det nya normala med Anna Schönfelder och Lennart Salomonsson från Simployer

10:50 - 11:05 Paus

11:05 - 11:35 HR-chefens case: lärdomar om framtidens arbetsliv med Helena Dino från Castellum

11:35 - 12:05 Motivation och engagemang med Caroline Fjellner från &frankly

12:05 - 13:15 Lunch

Eftermiddag

13:15 - 13:45 Kvinnliga nobelspristagare genom tiderna, deras arbetsförhållanden och om vi kan lära oss någonting av det med Josefine Johansson

13:45 - 14:25 Trendspaning med Jerker Lundberg

14:25 - 14:40 Paus

14:40 - 15:10 Lyckas med digital HR med Charlotte Birgander från Knowit

15:15 - 15:40 Paneldiskussion med Fredrik Christiansson från Simployer, Charlotte Birgander och Jerker Lundberg

 • Tema: Hur hjälper vi HR och ledare att omsätta det vi lär oss i teori i praktiken? Från strategi till operation i organisation.

15:40 - 15:50 Sammanfattning av dagen och avslutning med Åsa Lindell

 

Moderator: Åsa Lindell

Vi håller dig aktiv, hela dagen! Det kommer bjudas på både quiz, övningar, frågestunder och annan interaktion under hela eventet – plus några extra pauser för att samla tankarna under föreläsningarna!

Förändringar i programmet kan komma.

Moderator

Åsa Lindell

Åsa är en föreläsare och moderator där hon leder möten om möteskultur, förändring, levande värdegrund och bemötande. Hon brinner för att skapa goda möten och synergier mellan människor, oavsett om det är på en stor scen eller digitalt i varje deltagares datorskärm.

Åsa har tidigare arbetat som kommunikationsdirektör och organisationskonsult i stora bolag som Lindex, Schenker och Stena Line, samt varit verksam som chef inom Styrelseakademien och Företagarna.

Talare

Josefine Johansson

Mångsysslare, idéspruta och komiker

Mångsysslaren Josefine Johansson har både skrivit och agerat för radio och TV sedan 2006. Hon har arbetat med flera av de mest populära radioprogrammen i Sveriges radio P3. Sedan 2009 har ståuppat runt om i Sverige och blev 2017 utsedd till årets kvinnliga komiker. Med sitt unika perspektiv kommer hon väcka tankar, idéer och inspiration på Simply HR.

Kvinnliga nobelspristagare genom tiderna, deras arbetsförhållanden och om vi kan lära oss någonting av det

Lennart Salomonsson

Skatteexpert på Simployer

Har arbetat som skattejurist på Simployer, och tidigare Tholin & Larsson, i 23 år. Innan dess har Lennart även arbetat på Kammarrätten i Göteborg och åtta år på Skatteverket men bland annat person- och företagsbeskattning, uppbörd, revision och processföring.

Nytt & Aktuellt - med bredd "håll dig uppdaterad utifrån det nya normala tillsammans med Anna Schönfelder

Hemmakontor och hybridlösningar har för många blivit en del av vår nya arbetsvardag. Som arbetsgivare är det viktigt att göra rätt – både ur arbetsrättslig och skatterättslig aspekt. Under föreläsningen kommer jag bland annat fokusera på följande:

 • Betydelsen av tjänsteställe 
 • Arbetsredskap – vilka kostnader kan arbetsgivaren stå för?
 • Arbetsredskap mot bruttolöneavdrag?
 • Kostnadsersättningar för bredband i hemmet?
 • Måltider under digitala kick-offer, after-work m m. Skattefri fika?
 • Motion och friskvård i bostaden 

Helena Dino

People Experience-direktör på Castellum

Helena arbetar som People Experience-direktör på Castellum och har det övergripandet ansvaret över koncernens hantering av HR. Hon har en lång erfarenhet från olika chefsbefattningar på Volvo Cars och Volvo Ocean Race och under sin karriär har hon jobbat med kultur- och relationsfrågor där förändringsledning och mångkulturella samarbeten stått i fokus.

Förväntningar som människor har på flexibilitet och hur viktigt det är för att vara en attraktiv arbetsgivare. Det kommer handla om bland annat:

 • Flexibilitet som en viktig faktor för många människor när de väljer arbetsgivare med utgångspunkt en undersökning från Castellum som är gjord före och under pandemin med 1000 respondenter
 • Guidelines för ett flexibelt arbetsliv
 • Pågående forskningsprojekt med KTH, GU och RISE om lärdomar för arbetslivet efter pandemin

 

Jerker Lundberg

Strateg och förändringsledare på Trafikverket samt föreläsare på Next & Now

Jerker har lång erfarenhet av förändringsledning, affärsutveckling, varumärkesbyggande, ledarskap och transformation inom både privat och offentlig sektor. Han är en van föreläsare inom ämnen som hållbarhet, förändrade kundbeteenden och hur digitalisering ökar behovet av att ställa om.

Hur digitalisering och andra drivkrafter skapar beetendeförändringar som ställer allt högre krav på organisationer att vara flexibla och snabbfotade för att kunna möta nya krav och behov. Hur det påverkar ledarskapet och varför HR kommer få en allt viktigare roll.

 • Förändringsledning som kritisk verksamhetsförmåga
 • Nya typer av samverkan inom organisationer och i ekosystem
 • Data och AI
 • Förändrade beteenden och affärsmodeller m.m.

Anna Schönfelder

HR- och löneexpert på Simployer

Anna är en veteran inom HR- och arbetsrättsfrågor och har varit verksam inom branschen i 25 år. Genom att varva teori med diskussioner och praktiska övningar ser hon till att deltagarna får med sig både kunskap och smarta knep som kommer till nytta i det dagliga arbetet.

Nytt & Aktuellt - med bredd "håll dig uppdaterad utifrån det nya normala tillsammans med Lennart Salomonsson

Hemmakontor och hybridlösningar har för många blivit en del av vår nya arbetsvardag. Som arbetsgivare är det viktigt att göra rätt – både ur arbetsrättslig och skatterättslig aspekt. Under föreläsningen kommer jag bland annat fokusera på följande:

 • Kan arbetsgivaren bestämma var arbetat ska utföras?
 • Vad ska man tänka på när man avtalar om hemmakontor?
 • Arbetsmiljön vid hemmakontorer
 • Betydelsen av arbetsställe

Charlotte Birgander

Senior managementkonsult på Knowit Insight HRM

Charlotte har arbetat med HR och HR-IT i över 20 år och har alltid drivits av att utveckla HR:s roller och tjänster till att bli mer affärsorienterade och datadrivna. Hon har dessutom ett enormt intresse för hur man på bästa sätt kan automatisera och effektivisera de administrativa HR-processerna.

Framgångsfaktorer vid digitalisering av HR

 • Framtidens HR organisation – Nya krav, roller och kompetenser
 • Från HR tech till Digital HR
 • Medarbetarupplevelse och digital arbetsmiljö i fokus
 • Agilt förhållningssätt
 • Tvärfunktionella samspel
 • Nyttorealisering för användare och verksamheten

Caroline Fjellner

VD på &frankly

Caroline grundade &frankly 2014 som är ett digitalt verktyg för att mäta och driva engagemang på arbetsplatsen. Hon har tidigare arbetat med innovation av alla dess slag som sträcker sig från designkoncept av tunga lastbilar till varumärkespositionering. Caroline drivs av kunders och konsumenters fundamentala drivkrafter och barriärer med människan i fokus.

 • Hur tar man reda på hur man mår när man inte träffas dagligen? Vad skapar motivation?
 • Den traditionella medarbetarenkäten har nästan spelat ut sin rätt, hur gör man istället på ett modernt, snabbt och digitalt sätt?
 • Hur upplever medarbetaren pulsmätningen? 
 • &Franklys insikt och kunddata - vilka frågor och pulsar har vi sett stora förändringar i?

Fredrik Christiansson

VD på Simployer Sverige

Fredrik har över tio års erfarenhet som försäljningschef och VD i mjukvarubolag med fokus på HR. Idag är han VD för Simployer i Sverige.

 

Hur vi hjälper HR och ledare att omsätta det vi lär oss i teori i praktiken. Från strategi till operation i organisation.

Simply HR från Simployer
Vägen framåt för HR: med medarbetarupplevelsen i fokus.

Tid: 7 december kl. 09:30-16:00
Plats: Digitalt 

Pris: 3490 kr                                               Boka din plats!

 

Hoppa i galakläderna så kör vi!

Hela eventet leds av den briljanta moderatorn Åsa Lindell, utsedd till en av Sveriges populäraste föreläsare av EventEffect.se 2020.