Simply HR

Vägen framåt för HR: inför 2021 och vidare

Årets digitala HR-event för ledare, chefer och för dig inom HR

2020 var året då allt vändes upp och ner. Coronapandemin skakade om verksamheter och både HR och ledare ställdes inför nya utmaningar: korttidspermitteringar, distansarbete, tillfälliga lagändringar, varsel... Digitaliseringen blev verklig och konkret som aldrig förr – här fanns jobb att göra, och det snabbt!


Nya tider behöver nya tankesätt. Det är dags för HR att ta en ny, stark roll i verksamheten.
För visst är det tydligt att människorna är verksamhetens viktigaste resurs? Då ska den också tas om hand på bästa sätt.


Hårt, mjukt och digitalt. Så kan man sammanfatta vägen framåt för HR under 2021!
Du måste ha koll på hårda fakta – nya regler inom arbetsrätt och arbetsmiljö och vad de faktiskt betyder i praktiken. 

Samtidigt behöver du förstå vad det nya normala betyder för dina medarbetare och hur du navigerar kring frågor som tid, kultur, trygghet och stress.

Digitaliseringen i sin tur ger HR helt nya möjligheter att se mönster i tid och fatta bra beslut. Tillfället är här för HR att ta en ny och strategisk roll i verksamheten, med utgångspunkt i data.


Simply HR ger dig verktygen framåt.
Vi balanserar hårda och mjuka ämnen under ett heldagsevent fyllt av fakta, inspiration och insikt. Du blir uppdaterad med de senaste nyheterna inom HR – levererade av kunniga HR-experter – samtidigt som spännande talare öppnar dörrar till nya idéer och tankar inför framtiden.


Framåt mot 2021, helt enkelt!

ERBJUDANDE: Gå 2 för 1 


Delad glädje är dubbel glädje! Nu kan du ta med en vän eller kollega på Simply HR – helt gratis!

Lägg till en extra deltagare när du bokar och ange koden 2för1 i kommentarsfältet så kan ni båda två ta del av allt smart innehåll under dagen.

Simply HR från Simployer
Vägen framåt för HR: inför 2021 och vidare

Tid:
 10 december kl 9:30-16:00
Plats: Digitalt – från en plats som passar dig

Pris: 2 990 kr GÅ VIDARE OCH BOKA

Tre delar – en helhet

Vi kommer fokusera på tre viktiga delar för HR och ledare:

9:30  Välkommen till kursen! Beata Wickbom introducerar dagen.

9:40-11:05  Nytt och aktuell inom HR och arbetsrätt. Simployers HR-experter Anna Schönfelder och Victoria Ödlund berättar vad som har hänt under året och vad som är på gång, med fokus på: 

 • Nya och aktuella lagförändringar
 • Pågående utredningar och aktuella förslag
 • Nya rättsfall från arbetsdomstolen
 • Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar vid distansarbete

11:05-11:10  Paus


11:10-12:15  Utan spaning – ingen aning! Hur HR-data bidrar till bättre beslutsunderlag. Tina Ekström och Anders Johrén från Nyckeltalsinstitutet förklarar hur HR och ledare kan använda sig av data för att se mönster, analysera och presentera bra och evidensbaserade resultat.

Under frågestunden kommer Henrik Sandström och Josefin Davidsson från Simployer att delta för att prata om vilken roll AI kommer spela i verksamheter framöver. Går det att till exempel att mäta vilka medarbetare som kommer säga upp sig? Och hur hanterar man den frågan – utan att det blir en självuppfyllande profetia?


12:15-13:00  Lunch

13:00-14:10  Tid för tillit och trygghet. Bodil Jönsson, professor och författare, sätter ljuset på hjärnspöket att vi har ont om tid och fokuserar på de egentliga bristområdena tillit och trygghet – varför har det blivit så och hur kan man ta sig ur det?

14:10-14:20  Paus

14:20-15:40  Utveckla företaget genom medarbetarna och kulturen. Sofia Brax, verksam inom HR, hållbarhet och förändringsledning, föreläser om hur du utvecklar verksamheten och varumärket till att bli ännu mer hållbart genom medarbetarna och företagskulturen. Det bjuds på exempel om hur andra företag har gjort och övningar för att utveckla självledarskapet i din organisation!

15:40-16:00  Gemensam frågestund och avslutning på dagen

 

Moderator: Beata Wickbom

 

Vi håller dig aktiv, hela dagen! Det kommer bjudas på både quiz, övningar, frågestunder och annan interaktion under hela eventet – plus några extra pauser för att samla tankarna under föreläsningarna!

Förändringar i programmet kan komma.

Moderator

Beata Wickbom

Beata är civilekonomen från Handelshögskolan som blev digital folkbildare. I över 20 år har hon hjälpt traditionella företag och organisationer att förstå digitala möjligheter. Hennes specialområden är innovation, AI och förändringsledning. Beata vann 2019 priset som Årets Talare Moderator från Talarforum.

Talare

Bodil Jönsson

Professor och författare

Bodil Jönsson är humanisten som råkade bli naturvetare, professor och författare. Kanske har du sett Bodil i Fråga Lund, hört henne sommarprata i P1 eller läst hennes många böcker? Som fysiker och professor emerita i rehabiliteringsteknisk forskning vid Lunds univseritet har Bodil många strängar på sin lyra! Den senaste tiden är hennes huvudfokus på tid, tillit och trygghet.

Under föreläsningen Tid för tillit och trygghet sätter Bodil ljuset på hjärnspöket att vi har ont om tid och fokuserar på de egentliga bristområdena tillit och trygghet – varför har det blivit så och hur kan man ta sig ur det?

Sofia Brax

Verksam inom HR, hållbarhet och förändringsledning

HR och hållbarhet – där är två av Sofias styrkeområden! Sofia Brax har under sitt yrkesliv varit HR- och Hållbarhetsschef i olika organisationer, samt konsult, och arbetat nära ledare och medarbetare för att utveckla en god företagskultur med hållbarhet högt på agendan. 

Under föreläsningen Utveckla företaget genom medarbetarna och kulturen föreläser Sofia om hur du utvecklar verksamheten och varumärket till att bli ännu mer hållbart genom medarbetarna och företagskulturen. Det bjuds på exempel om hur andra företag har gjort och övningar för att utveckla självledarskapet i din organisation!

Victoria Ödlund

HR- och löneexpert på Simployer

Med lång erfarenhet av såväl operativt som strategiskt HR-arbete, inom både offentlig och privat sektor, har Victoria arbetat med det mesta inom HR och har mycket god förståelse för vilka utmaningar och problem som framförallt chefer och HR ställs inför ute på arbetsplatserna.

Under föreläsningen Nytt och aktuellt inom HR och arbetsrätt ska Victoria, tillsammans med Anna Schönfelder, berätta vad som har hänt under året som gått och vad som är på gång framåt. Det blir speciellt fokus på:

 • Nya och aktuella lagförändringar
 • Pågående utredningar och aktuella förslag
 • Nya rättsfall från arbetsdomstolen
 • Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar vid distansarbete

Anna Schönfelder

HR- och löneexpert på Simployer

Anna är en veteran inom HR- och arbetsrättsfrågor och har varit verksam inom branschen i 24 år. Genom att varva teori med diskussioner och praktiska övningar ser hon till att deltagarna får med sig både kunskap och smarta knep som kommer till nytta i det dagliga arbetet.

Under föreläsningen Nytt och aktuellt inom HR och arbetsrätt ska Anna, tillsammans med Victoria Ödlund, berätta vad som har hänt under året som gått och vad som är på gång framåt. Det blir speciellt fokus på:

 • Nya och aktuella lagförändringar
 • Pågående utredningar och aktuella förslag
 • Nya rättsfall från arbetsdomstolen
 • Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar vid distansarbete

Tina Ekström

VD på Nyckeltalsinstitutet

Tina är VD på Nyckeltalsinstitutet AB, som hjälper organisationer nå bättre resultat genom kartläggning av personalresurser med hjälp av personalekonomiska nyckeltal. Tina har många års erfarenhet av olika chefspositioner, både strategiskt och operativt, med inriktning på HR och kompetensutveckling.

Under föreläsningen Utan spaning – ingen aning! Hur HR-data bidrar till bättre beslutsunderlag kommer Tina, tillsammans med kollegan Anders Johrén, förklara hur HR och ledare kan använda sig av data för att se mönster, analysera och presentera bra och evidensbaserade resultat.

Anders Johrén

Civilekonom, författare och nyckeltalsexpert på Nyckeltalsinstitutet

Anders är nyckeltalsexpert på Nyckeltalsinstitutet AB, som hjälper organisationer nå bättre resultat genom kartläggning av personalresurser med hjälp av personalekonomiska nyckeltal. Anders arbetar med utbildningar, utredningar och konsultation – framför allt med ekonomiska argument kring personalfrågor.

Under föreläsningen Utan spaning – ingen aning! Hur HR-data bidrar till bättre beslutsunderlag kommer Anders, tillsammans med kollegan Tina Ekström, förklara hur HR och ledare kan använda sig av data för att se mönster, analysera och presentera bra och evidensbaserade resultat.

Henrik Sandström

Key Account Manager på Simployer

Med över 15 års erfarenhet som projektledare inom digitalisering av HR-processer, har Henrik vassa kunskaper av att hjälpa verksamheter att komma igång med digital Masterdata och medarbetarutveckling på arbetsplatsen.

Efter föreläsningen Utan spaning – ingen aning! Hur HR-data bidrar till bättre beslutsunderlag kommer Henrik, tillsammans med kollegan Josefin Davidsson, delta i frågestunden för att prata om vilken roll AI kommer spela i verksamheter framöver. Går det att till exempel att mäta vilka medarbetare som kommer säga upp sig? Och hur hanterar man den frågan – utan att det blir en självuppfyllande profetia?

Josefin Davidsson

Key Account Manager på Simployer

Ska företaget upp till en ny nivå? Då är Josefin redo att hjälpa till. Josefin har lång erfarenhet inom HR-området och har hjälpt många verksamheter ta stora kliv framåt genom enkla och effektiva systemstöd.

Efter föreläsningen Utan spaning – ingen aning! Hur HR-data bidrar till bättre beslutsunderlag kommer Josefin, tillsammans med kollegan Henrik Sandström, delta i frågestunden för att prata om vilken roll AI kommer spela i verksamheter framöver. Går det att till exempel att mäta vilka medarbetare som kommer säga upp sig? Och hur hanterar man den frågan – utan att det blir en självuppfyllande profetia?

Simply HR från Simployer
Vägen framåt för HR: inför 2021 och vidare

Tid:
 10 december kl 9:30-16:00
Plats: Digitalt – från en plats som passar dig

Pris: 2 990 kr BOKA DIN PLATS

Ett digitalt event med stil

Trött på Zoom? Det är vi också! Simply HR är ett digitalt event med galakläder på sig. Frågorna ställer du direkt till talarna, under eventets många frågestunder. Det lovas hög interaktion under hela eventet, med övningar och quiz. Och så kan du chatta med de andra deltagarna, såklart.

Hela eventet leds av den briljanta moderatorn Beata Wickbom, vinnare av Årets Talare Moderator 2019 från Talarforum.